Nederlands leren doe je met

247leren is nu TaalCompleet

De lesmethodes van 247leren zijn begin 2017 overgenomen door educatieve uitgeverij KleurRijker. De programma’s worden de komende jaren aangepast en opgenomen in onze productlijn TaalCompleet. Die methode biedt alles wat je nodig hebt om goed in te burgeren in Nederland, met of zonder inburgeringsplicht, als thuismelder of via een taalschool.

De producten van KleurRijker zijn specifiek ontwikkeld volgens de eisen van het huidige inburgeringsexamen. Naast het digitale gedeelte hebben we uitgebreid foliomateriaal met leesteksten, formulieren, grammatica-oefeningen, spreek- en schrijfopdrachten en praktijkopdrachten. Voor docenten is er een uitgebreide docentenhandleiding met lessuggesties en nakijkmodellen.

Werkend Nederlands / Taal op de werkvloer

Op dit moment maakt KleurRijker plannen voor een nieuwe methode over taal op de werkvloer op basis van de overgenomen programma’s van 247leren zoals Werkend Nederlands, Aan het Werk, ZET, cvmeester en Van Gesprek naar Verslag. Deze plannen zijn in de beginfase, er is dus nog geen geschatte publicatiedatum.

Een werkvloer is eigenlijk een samenleving in het klein, met eigen normen, gewoontes en vaak zelfs een eigen taal. Vanaf de eerste kennismaking met collega’s, het luisteren naar instructies, de vindplaats van materialen tot het kopje koffie in de kantine. De dagelijkse werkvloer wordt gebruikt als leeromgeving. Een werknemer die de Nederlandse taal goed beheerst, communiceert beter met zijn leidinggevende, collega’s en klanten. Dat werkt positief door in de bedrijfsvoering: een betere waarborging van de veiligheid, een hogere efficiëntie en een hogere klanttevredenheid. Bovendien: een werknemer die begrepen wordt, voelt zich beter op zijn plek.

 

Blended learning

KleurRijker maakt gebruik van blended learning via multimediale toepassingen, groepslessen en praktijkopdrachten. Dat houdt in dat onderdelen als e-learning, game-gebaseerd leren en film gecombineerd worden met persoonlijke interventies. Onze programma’s worden vooral ingezet door taalscholen, onderwijsinstellingen en welzijnsorganisaties.

Het aanbod bevat ook proefexamens, bestaande uit de vier onderdelen lezen, luisteren, spreken en schrijven. Deze examensimulatie heeft vrijwel dezelfde lay-out als het echte examen.