Inburgeren

Bij KleurRijker vind je alles wat je nodig hebt om te kunnen inburgeren. Met de boeken en e-learning van TaalCompleet leer je Nederlands, kom je meer te weten over de Nederlandse maatschappij en cultuur en ontdek je hoe je kunt participeren. De methode is geschikt voor alle anderstaligen: inburgeringsplichtigen, expats, gezinsmigranten en voor alle andere NT2-leerders.

Gewone inburgering
Je wordt met TaalCompleet goed voorbereid op het officiële inburgeringsexamen. Wij hebben geschikte methodes voor alle examenonderdelen (A1, A2, KNM & ONA). Bij aanschaf van TaalCompleet A2, KNM of ONA krijg je er realistische proefexamens bij. Onze proefexamens zijn ook los te koop. Er is ook een proefexamen voor de ambassadetoets.

Staatsexamen
Als je al Nederlands op hoger niveau spreekt, dan kun je met het Staatsexamen NT2 inburgeren. Er is een Staatsexamen op taalniveau B1 en er is er ook een op taalniveau B2. Om je op een van deze examens voor te bereiden hebben wij de serie TaalSterk. Deze methode kan gecombineerd worden met onze methodes voor KNM en ONA.

Samengevat

  • Moet je het inburgeringsexamen halen? Kijk dan eens naar de complete serie TaalCompleet.
  • Wil je het Staatsexamen NT2 halen? Vul TaalCompleet dan aan met TaalSterk.
  • Geen inburgeringsplicht? Kies naar wens iets uit onze webshop dat bij je past.

Let op: ben je inburgeringsplichtig? Kijk dan op inburgeren.nl om te zien welke examenonderdelen van toepassing zijn op jouw individuele situatie.

Taal leren

Overal waar je komt, heb je taal nodig. Op je werk, in de supermarkt, op de school van je kinderen, op de sportclub en op andere plekken. Taal bestaat uit luisteren, spreken, lezen en schrijven. Daarvoor heb je een grote woordenschat nodig en veel kennis van de Nederlandse grammatica en spelling. KleurRijker heeft methodes gemaakt om je daarbij te helpen. Met ons lesmateriaal oefen je zowel taalvaardigheid als studievaardigheden.

Al onze boeken worden aangevuld met e-learning. Daarmee kun je op de computer leren en opdrachten maken. Onze producten zijn er op vier taalniveaus: A1, A2, B1 en B2. Zo vind je altijd een product dat bij je past. Je kunt onze cursussen thuis zelfstandig volgen, of in een klas met een docent.

Onze taalmethodes kun je heel goed aanvullen met het extra oefenboek Van A tot Zin. Dat is geschikt voor cursisten die meer willen oefenen met specifieke aspecten van grammatica of uitspraak (tot A2+), of juist voor de snelle leerders die alvast zelfstandig vooruit willen werken. Het is ook een ideaal naslagwerk om later bepaalde taalregels nog eens op te zoeken die eerder zijn geleerd.

Omslag boek TaalCompleet A2

Over TaalCompleet

De productlijn TaalCompleet bevat alles voor een goede voorbereiding op het inburgeringsexamen, waaronder proefexamens. TaalCompleet A1 en TaalCompleet A2 behandelen het taalgedeelte van de inburgering voor spreken, luisteren, lezen en schrijven. Samen brengen deze producten je op het vereiste taalniveau voor het examen. Daarnaast hebben we o.a. de boeken TaalCompleet Voorwoord Plus voor wie nog niet op niveau A1 zit, maar wel is gealfabetiseerd. Voor gezinsmigranten hebben we TaalCompleet Basisexamen inburgering in het buitenland, inclusief proefexamen.

Over TaalSterk

De productlijn TaalSterk werkt toe naar niveau B1 of B2 en het Staatsexamen NT2 Programma I of II, qua vorm en inhoud. Met deze communicatieve methode oefen je de vier taalvaardigheden. Ook woordenschat, grammatica, spelling en studievaardigheden komen ruim aan bod. Naast het boek zijn er veel extra opdrachten online. TaalSterk is zeer geschikt om gedifferentieerd mee les te geven.

Naar werk

Bij inburgering en je thuis voelen in Nederland speelt het woord participatie een grote rol. Participeren betekent: meedoen. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar werk. Iedereen kan een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Jij dus ook! En KleurRijker kan je daarbij helpen.

Op weg gaan naar werk kent verschillende fasen. Misschien wil je eerst een beroepsopleiding volgen. Misschien heb je lang niet gewerkt en wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn of wat bij jou past. Misschien weet je dat al maar wil je leren jezelf te presenteren in een sollicitatie. Voor al die dingen moet je de Nederlandse taal beheersen en de Nederlandse cultuur en gewoonten begrijpen. De methodes van KleurRijker gaan ook over deze onderwerpen.

Bij je zoektocht naar werk, om meer kans te maken op een baan of om je in je werk verder te ontwikkelen heb je veel aan de cursussen TaalCompleet ONA en KansRijker. Je baankansen verbeteren ook als je meer leert over de Nederlandse maatschappij en daarvoor is TaalCompleet KNM een goede keuze. Wil je je taalkennis verbeteren om bijvoorbeeld een opleiding in de zorg te gaan volgen? Dan is een programma als Van A tot Zorg zeer geschikt.

Naar werk is…

… participeren

… jezelf ontwikkelen

… een opleiding doen

… werk zoeken

… solliciteren

… reïntegreren

… ervaring opdoen

… een bedrijf starten

… een rol spelen in de samenleving

… vrijwilligerswerk doen

En nog veel meer!