TaalCompleet Lees en schrijf je mee?

TaalCompleet Lees en schrijf je mee? is dé methode om het functioneel lezen en schrijven onder de knie te krijgen. Samen met TaalCompleet Praat je mee? en TaalCompleet Leer lezen en schrijven is dit de ideale basis voor de Z-route, gericht op het activeren, participeren en de zelfredzaamheid van de ANT2-cursist. Met Lees en schrijf je mee? wordt de leerlijn alfabetisering van Uitgeverij KleurRijker gecomplementeerd.

TaalCompleet Lees en schrijf je mee? is zowel geschikt voor analfabete als anders-gealfabetiseerde anderstaligen en bouwt op van niveau 0 naar Alfa B. De methode bestaat uit twee werkboeken: Alfa A en Alfa B met ieder hun eigen toegangscode tot de digitale leeromgeving.

Met TaalCompleet Lees en schrijf je mee? werken cursisten grotendeels zelfstandig en op hun eigen niveau en in hun eigen tempo aan de vaardigheden lezen en schrijven. Daarnaast is er een docentenhandleiding met activerende en functionele lesideeën, tekstbegripvragen en praktijk- en huiswerkopdrachten om ook klassikaal aandacht te kunnen besteden aan deze vaardigheden.

Met deze activerende blended-learning methode werk je aan:

  • functionele tekstsoorten
  • relevante informatie uit authentieke teksten halen
  • schriftelijk communiceren, onder andere via telefoon-berichten en e-mails
  • leren vanuit de praktijk
  • zelfredzaamheid en participatie

Voorpublicaties

 In juni 2022 verschijnt een voorpublicatie van Lees en schrijf je mee?. In deze uitgaven zijn de opdrachten uit de paragrafen 1.1 en 1.2 uit het eerste thema Kennismaken opgenomen, aangevuld met de bijbehorende werkbladen van paragraaf 1.1, een voorpublicatie van onze docentenmap en de mogelijkheid om het digitaal lesmateriaal uit paragraaf 1.1 te doorlopen. Om te laten zien waar we mee bezig zijn en om taalaanbieders de mogelijkheid te bieden het materiaal uit te proberen in de praktijk.

In totaal verschijnen er drie voorpublicaties: van Alfa A, Alfa B en de docentenmap.

Wil je meer informatie over Lees en schrijf je mee?? Wens je de voorpublicatie te ontvangen of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Voorpublicatie A

Voorpublicatie B