Over ons

 

Naar een ander land verhuizen betekent meer dan alleen de taal leren of het inburgeringsexamen halen. Je wilt je ook thuis voelen. Daarvoor moet je contacten leggen. KleurRijker wil je daarom dagelijks onderdompelen in de Nederlandse taal en cultuur. Onze methodes helpen je daarbij met praktische kennis, woorden, vragen en zinnen die je dagelijks kunt gebruiken.

KleurRijker vindt ook dat je als anderstalige je eigen cultuur niet hoeft los te laten. Verschillen horen erbij in Nederland. Tegelijk wil je onze regels en gewoonten natuurlijk wel leren kennen. In de lessen van KleurRijker lees je veel over dit soort dingen. We geven je veel oefeningen die je uitdagen te zeggen wat je ergens van vindt en hoe dat in jouw cultuur gaat.

Innovaties

Wij ontwikkelen alles zelf op basis van deskundige inzichten. Onze methodes bestaan uit boeken met een digitale leeromgeving vol duidelijke video’s, ingesproken tekst en opdrachten die je helpen Nederlands te leren. We gebruiken de laatste wetenschappelijke kennis voor het aanleren van taal. Deskundigen weten bijvoorbeeld dat je een woord pas echt onthoudt als je het minimaal zeven keer bent tegengekomen. Dat idee vind je dus terug in onze taalmethodes. KleurRijker wil bovendien steeds meer technische innovaties inzetten, zoals spraakherkenning om je uitspraak te oefenen of een app waarmee je elke dag je woordenschat vergroot.

Betrokken en deskundig

Uitgeverij KleurRijker is in 2007 opgericht door Tibo Jansingh in Soest en is in 2017 naar Amersfoort verhuisd. Jansingh weet uit eigen ervaring hoe het is om twee culturele en nationale identiteiten te hebben. Hij groeide op in Denemarken in een tweetalig gezin en kwam als jongvolwassene voor het eerst in Nederland wonen. Dit inspireerde hem een nieuwe uitgeverij te beginnen die mensen helpt hun weg te vinden in een ander land.

We bestaan uit een jong en enthousiast team met een brede achtergrond, uitgebreide theoretische kennis en praktische NT2-docentervaring. Onze auteurs en andere medewerkers vinden het leuk anderen te helpen de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen. We streven ernaar compleet te zijn op alle gebieden van alfabetisering tot Staatsexamen II.

Met KleurRijker ben je dus goed voorbereid op het leven in Nederland, of je nu inburgeringsplichtig bent of niet. Welkom in Nederland.

Beoordelingsexemplaar

Overweegt jouw taalschool met onze methode te gaan werken? Vraag geheel vrijblijvend een beoordelingsexemplaar aan tegen gereduceerd tarief via onderstaand formulier!