Tweede serie vlogs over afstandsonderwijs

Mariëlle van Rooij maakt verschillende vlogs namens KleurRijker, over de nieuwe spreekmethode Praat je mee? Zij heeft het materiaal getest in de praktijk en zag meteen hoeveel mogelijkheden het biedt om het spreken op een leuke, actieve manier te oefenen.

Tot aan de meivakantie heeft Mariëlle voornamelijk met haar groep in What’s App video gewerkt. Na de meivakantie gaat zij van start met het gebruik van Praat je mee? op afstand. In deze vlog neemt Mariëlle je mee in de voorbereidingen die zij hiervoor treft.

Stap 1: Docentaccount

Allereerst start je met het aanmaken van een docentaccount. Je vraagt een docentencode en instellingscode aan via jouw taalschool en activeert hiermee je account op de website van KleurRijker. De docentencode geeft toegang tot de digitale leeromgeving met daarin alle filmpjes, taalbeats, liedjes, praatplaten, opdrachten en meer.

Stap 2: Cursistenaccount

Hierna ga je aan de slag met het aanmaken van de cursistenaccounts. Met behulp van de code voorin het werkboek maak je voor je cursist een account aan. Vervolgens stuur je dit account op naar je cursist waarmee hij toegang tot de digitale leeromgeving krijgt.

Stap 3: Groep aanmaken

In deze vervolgstap maak je een groep aan voor jouw cursisten, zodat je mooi kunt volgen wie er thuis actief is en waar cursisten zich bevinden.

Klaar voor de start

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen ben je er klaar voor om van start te gaan met het materiaal. Mariëlle gaat dit gebruiken in het digitale platform van Zoom. Ze vindt het spannend maar heeft er volop vertrouwen in. Door de kinderen van haar cursisten hierbij te betrekken worden cursisten extra gestimuleerd.

In haar volgende vlog zal Mariëlle ingaan op de eerste les die zij haar cursisten gaat aanbieden.

Voor meer informatie over registraties bekijk onze ‘Handleiding registratie accounts’ (Klik op vraagteken).

0 reacties